Харчовий барвник і барвник для фармакології та косметики
Діоксид титану - це харчовий барвник. Він отримав назву Е -171 і був допущений в 1994 році Європейської інструкцією 94 /36 / СІ до застосування у виробництві продуктів харчування. До достоїнств діоксиду титану потрібно віднести його дуже високу фарбувальну здатність (його потрібно набагато менша кількість, ніж будь-якої іншої речовини для отримання такого ж відбілюючого ефекту).
Діоксид титану практично нетоксичний, особливо в тих дозах, в яких він застосовується в харчовій промисловості як барвник. Причому, він майже не розчинний у воді, тому не всмоктується організмом і відразу ж виводиться.
Двоокис титану застосовується для відбілювання продуктів харчування при виробництві сухого молока, крабових паличок, кондитерських виробів, шоколаду, йогуртів, вироби з фаршу, локшини та відбілювання борошна.
Добавка Е171 дозволена для використання у харчових продуктах в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.
Діоксид титану використовують також для фарбування ліків у фармакології, таблеток а також гелів, кремів, шампунів і інших засобів в косметології.
<< Назад